مرجع مهندسی پزشکی ایران

ورود جراحان به قلب با تصویربرداری 5بعدی

ورود جراحان به قلب با تصویربرداری 5بعدی   جراحان کلینیک مایو در روچستر مینه سوتا می توانند با استفاده از ...

ورود جراحان به قلب با تصویربرداری 5بعدی

 

جراحان کلینیک مایو در روچستر مینه سوتا می توانند با استفاده از تکنیکی جدید به درون قلب بیماران خود قدم گذاشته و اختلالاتی که منجر به نامنظم شدن تپش قلب می شوند را یافته و درمان کنند.
جراحان با استفاده از این فناوری مجازی، نیاز به جراحی باز قلب را از بین برده و علاوه بر کاستن زمان بهبود، در حفظ جان و سرمایه انسان ها نیز تاثیرگذار خواهند بود.

"ویلیام پائول" بیماری است که به "آریتمی" مبتلا است. بیماری نسبتاً کشنده ای که در آن سیگنال های الکتریکی باعث تندتر یا کندتر شدن ضربان قلب می شوند. طی 10 سال گذشته ویلیام تحت دو جراحی قرار گرفته تا این اختلال را برطرف سازد اما هر دو جراحی با شکست مواجه شدند. وی اکنون باید جراحی سوم را انجام دهد اما این بار به شیوه ای متفاوت زیرا جراحان می توانند درون قلب او را بدون بازکردن دیواره ها مشاهده کنند.

با استفاده از این برنامه پس از MRI قلب، جراح مدلی دیجیتال از قلب را در اختیار خواهد داشت و با استفاده از آن می تواند پنج سوند را به سوی منبع نقص قلبی حرکت دهد. به گفته پزشکان آنچه امروز با استفاده از این فناوری امکان پذیر است، 10 تا 15 سال پیش تنها در اتاق جراحی و طی یک جراحی باز ممکن بود. اما اکنون می توان با استفاده از ۵ یا 6 سوند و عبور دادن آن ها از میان عروق به سوی مرکز قلب، به جستجوی منبع سیگنال های مزاحم الکتریکی پرداخت.

سر هریک از سوندها دارای حسگری است که می تواند نقشه درون عروق را ارائه کرده و مدلی زنده و دیجیتالی را از فعالیت های الکتریکی قلب ایجاد کند ؛ در حالی که نمایی پنج بعدی از قلب را در اختیار پزشک قرار دهد. در واقع این حسگرها تصاویر مختلفی از قلب را با یکدیگر ترکیب کرده و نمایی کلی از آن را در اختیار جراح قرار می دهند و جراح نه تنها قادر به دیدن نمای کلی قلب است، بلکه می تواند از میان دیواره قلب عبور کرده و فضای داخلی را نیز مشاهده کند.

دیدن درون قلب می تواند اطلاعات بسیار دقیقی را برای ارزیابی مشکل اصلی در اختیار جراح قرار دهد و زمانی که منشا اصلی مشکل کشف شد، جراح می تواند بخش مشکل آفرین را با کمک یک سوند از قلب جدا کرده و مشکل را رفع کند.

بر اساس گزارش رویترز، جراحان امیدوارند با کمک این فناوری پیشرفته که نیاز به بازکردن قلب را از بین خواهد برد و مدت زمان مورد نیاز برای بهبود یافتن از جراحی سنگین و دردناک قلب را به مدتی کوتاه تبدیل خواهد کرد، بتوانند اختلالات قلبی بسیاری از بیماران از جمله "ویلیام" را با هزینه ای کمتر و سرعتی بالاتر برطرف سازند.

منبع: خبرگزاری مهر

 

کلمات کلیدی: biomedical engineering ، مهندسی پزشکی ، آشنایی با مهندسی پزشکی ، معرفی مهندسی پزشکی ، مهندسی پزشکی گرایش بالینی ، مهندسی پزشکی گرایش بیومکانیک ، مهندسی پزشکی گرایش بیوالکتریک ، مهندسی پزشکی گرایش بیومتریال (بیومواد) ، مهندسی پزشکی ایران ، مهندسی پزشکی دانشگاه پیام نور ، پایگاه آموزشی و اطلاع رسانی مهندسی پزشکی ، اخبار و تازه های مهندسی پزشکی ، مقالات مهندسی پزشکی ، آموزش مهندسی پزشکی ، دانلود کتاب های مهندسی پزشکی ، دانلود جزوه های مهندسی پزشکی ، دانلود نمونه سوالات امتحانی مهندسی پزشکی ، ورود جراحان به قلب با تصویربرداری ۵بعدی

کد امنیتی رفرش

آشنایی با مهندسی پزشکی

آشنایی با تجهیزات پزشکی

آشنایی با تعمیر و نگهداری تجهیزات پزشکی

اخبار و تازه‌های مهندسی پزشکی

مقالات مهندسی پزشکی

جزوات دانشگاهی و نمونه سوالات امتحانی

معرفی کتاب ، نرم افزار و سایت

ویدیو و انیمیشن آموزشی

دانلود فایل