تولید نانوبیوکامپوزیت برای ساخت لنزهای چشمی و LED
پژوهشگران دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان به تازگی نانو بیوکامپوزیتی برای تولید لنزهای چشمی و صنایع الکترونیک تولید کردند.
به گزارش خبرنگار مهر، در این پژوهش محققان کشور موفق به تهیه نانوبیوکامپوزیت سلولز باکتریایی/سیلیکا و معرفی آن به عنوان جایگزین مناسب سلولز گیاهی شدند.
استفاده از سلولز باکتریایی به جای سلولز گیاهی در تولید مستقیم نانوبیوکامپوزیت و به دست آوردن سلولز کاملا سفید شده که نیاز به هیچ گونه رنگ بری ندارد ، یکی از نوآورانه ترین ویژگی های این طرح است. از ویژگی های سلولز گیاهی ، می توان به قرار گرفتن سلولز گیاهی در شمار مواد ایزوتروپیک اشاره کرد که به علت درهم تنیدگی ، سطح ویژه ، استحکام و مدول بالا ، این سلولز می تواند به عنوان ماده زمینه (ماتریس) شناخته شود و خواص خود را در نانوبیوکامپوزیت به خوبی نشان دهد.
در این طرح ابتدا باکتری در محیط مایع و شرایط استاتیک برای تولید سلولز باکتریایی کشت و سلولز به دست آمده ، شستشو و خالص سازی شد. سپس محلول تترا-اتوکسی سیلان تهیه و قرص های سلولزی در این محلول غوطه ور شدند و در ادامه پرس کردن و تهیه نانوبیوکامپوزیت ها انجام شد و در انتها تست نهایی صورت گرفت.
نتایج به دست آمده از این پژوهش نشان می دهد که سلولز باکتریایی می تواند جایگزینی برای سلولز گیاهی باشد و با استفاده از تترااتوکسی سیلان (نانوسیلیکا) به عنوان تقویت کننده سلولز باکتریایی ، می توان به مقاومت بالاتری دست یافت.
با توجه به کمبود شدید منابع سلولزی در کشور ، این سلولز میتواند جایگزین بسیار خوبی برای بسیاری از محصولات سلولزی باشد. از سوی دیگر به دلیل اینکه باکتری تولید کننده این سلولز ، انعطاف ویژه ای نسبت به محیط کشت دارد ، می توان از پساب برخی کارخانجات مانند کارخانجات تولید لبنیات ، قند و شکر به عنوان محیط کشت این باکتری برای تولید سلولز استفاده و این کمبود را جبران کرد.
سلولز باکتریایی به صورت مستقیم در صنایع سلولزی ، صنایع غذایی ، صنایع آرایشی بهداشتی و امور پزشکی و داروسازی استفاده می شود و نانوبیوکامپوزیت ها نیز در تهیه و تولید لنزهای چشمی و صنایع الکترونیک در ساخت LED و LCD کاربرد دارند.
منبع: خبرگزاری مهر
کلمات کلیدی: biomedical engineering ، مهندسی پزشکی ، آشنایی با مهندسی پزشکی ، معرفی مهندسی پزشکی ، مهندسی پزشکی گرایش بالینی ، مهندسی پزشکی گرایش بیومکانیک ، مهندسی پزشکی گرایش بیوالکتریک ، مهندسی پزشکی گرایش بیومتریال (بیومواد) ، مهندسی پزشکی ایران ، مهندسی پزشکی دانشگاه پیام نور ، پایگاه آموزشی و اطلاع رسانی مهندسی پزشکی ، اخبار و تازه های مهندسی پزشکی ، مقالات مهندسی پزشکی ، آموزش مهندسی پزشکی ، دانلود کتاب های مهندسی پزشکی ، دانلود جزوه های مهندسی پزشکی ، دانلود نمونه سوالات امتحانی مهندسی پزشکی ، نانو ، فناوری نانو ، کامپوزیت ، نانوبیوکامپوزیت ، سلولز ، لنز چشمی ، LED