پایگاه آموزشی و اطلاع رسانی مهندسی پزشکی

مقالات مهندسی پزشکی

مقالات مهندسی پزشکی

مقالات مهندسی پزشکی

 ۵ ربات برتر در حوزه پزشکی


پیشرفت فناوری‌های پزشکی در حال ساخت دنیایی است که ربات‌ها نقش بسیار مؤثری در آن ایفا می‌کنند و به تشخیص و درمان بیماری‌ها کمک می‌کنند. ابداعات و اختراعات جدید در دنیای امروزی سبب شده‌اند که ما به طور ناخواسته در جهتی قرار بگیریم که اکثر کارها به جای انسان‌ها، توسط ربات‌ها صورت گیرد.

 ۵ ربات برتر در حوزه پزشکی

استفاده از ربات‌ها در عرصه پزشکی نیز بسیار رواج پیدا کرده است و امروزه ربات‌های متعددی طراحی و ساخته شده‌اند که به تشخیص و درمان بیماری‌ها و انجام اعمال جراحی کمک می‌کنند که به برخی از مهم‌ترین آنها اشاره می‌کنیم.

 

* برای مشاهده بقیه متن روی ادامه مطلب کلیک کنید.

 

برانکاردی که به ویلچر تبدیل می‌شود


یک شرکت طراحی صنعتی هلندی به نام Studio Rotor با همکاری یک شرکت تجهیزات پزشکی نوپا به نام Retter Helfer Medical، برانکاردی جدید ساخته‌اند که قابلیت تبدیل به یک ویلچر را دارد و با وزن سبک خود، برای استفاده در آمبولانس مناسب است.

برانکاردی که به ویلچر تبدیل می‌شود

 

* برای مشاهده بقیه متن روی ادامه مطلب کلیک کنید.

 

ابداع سرنگ تاشو برای واکنش‌های آلرژیک


اگر شما مستعد ابتلا به واکنش‌های شدید آلرژیک هستید، حمل یک سرنگ اپی‌نفرین (آدرنالین) می‌تواند حیاتی باشد. اما از آنجایی که این سرنگ‌ها اغلب بزرگ هستند، احتمال همراه نداشتن آنها در هنگام نیاز زیاد است. دانشجویان رشته مهندسی پزشکی دانشگاه رایس (Rice) واقع در ایالت تگزاس آمریکا، یک راه حل ساده ابداع کرده و این سرنگ را بر روی یک دستگاه شبیه به ساعت مچی قرار داده‌اند که حمل آن نسبت به سرنگ‌های رایج خیلی آسان‌تر است.

ابداع سرنگ تاشو برای واکنش‌های آلرژیک

اپی‌نفرین که به عنوان آدرنالین نیز شناخته می‌شود، یک هورمون و انتقال دهنده عصبی است که باعث افزایش ضربان قلب، انقباض عروق و انبساط راه‌های هوایی می‌شود.

 

* برای مشاهده بقیه متن روی ادامه مطلب کلیک کنید.

 

 ۵ فناوری درمان دیابت که در سال ۲۰۱۹ به بازار می‌آیند


بیش از ۳۷۱ میلیون نفر در جهان مبتلا به دیابت هستند. دیابت یک بیماری مزمن است که به علت عملکرد نامنظم پانکراس که مسئول تولید هورمون انسولین است، ایجاد می‌شود. انسولین به گلوکز خون اجازه می‌دهد تا وارد سلول‌های بدن ما شود و از آن برای تولید انرژی استفاده کند. دو نوع دیابت وجود دارد: نوع ۱ و نوع ۲.

 ۵ فناوری درمان دیابت که در سال ۲۰۱۹ به بازار می‌آیند

دیابت یا بیماری قند، یک اختلال سوخت و سازی (متابولیک) در بدن است. در این بیماری توانایی تولید هورمون انسولین در بدن از بین می‌رود یا بدن در برابر انسولین مقاوم شده و بنابراین انسولین تولیدی نمی‌تواند عملکرد طبیعی خود را انجام دهد. نقش اصلی انسولین پایین آوردن قند خون توسط سازوکارهای مختلف است. دیابت دو نوع اصلی دارد. در دیابت نوع یک، تخریب سلول‌های بتا در پانکراس منجر به نقص تولید انسولین می‌شود و در نوع دو، مقاومت پیش رونده بدن به انسولین وجود دارد که در نهایت ممکن است به تخریب سلول‌های بتای پانکراس و نقص کامل تولید انسولین منجر شود. در دیابت نوع دو مشخص است که عوامل ژنتیکی، چاقی و کم‌تحرکی نقش مهمی در ابتلای فرد دارند.

 

* برای مشاهده بقیه متن روی ادامه مطلب کلیک کنید.


مستند ساخت دستگاه اسپکت قلبی ایرانی


تصویربرداری اسپکت، یک تصویربرداری عملکردی است که از طریق تزریق رادیودارو به بیمار و سپس جمع‌آوری فوتون‌های خروجی از بدن بیمار، میزان تجمع رادیودارو و در نتیجه اطلاعاتی از میزان فعالیت بافت‌ها را در اختیار قرار می‌دهد. سیستم اسپکت قلبی نیز یک سیستم اسپکت جهت تصویربرداری اختصاصی از قلب می‌باشد؛ استفاده از این سیستم امکان تصویربرداری عملکردی غیرتهاجمی از قلب را فراهم می‌کند و از آنجایی که بیماری‌های قلبی اولین عامل مرگ و میر در جهان به حساب می‌آیند، ضرورت وجود چنین سیستمی به شدت احساس می‌شود. سیستم تصویربرداری RoboSPECT نیز به منظور تصویربرداری اختصاصی از قلب، طراحی و ساخته شده است.

مستند ساخت دستگاه اسپکت قلبی ایرانی

 

* برای مشاهده بقیه متن روی ادامه مطلب کلیک کنید.

 

دست مصنوعی با حس لامسه


محققان سوئدی اخیراً نوعی پروتز دست ساخته‌اند که در کاربر خود حس لامسه ایجاد می‌کند. به تازگی یک زن سوئدی موفق به دریافت این پروتز دست شده است. این زن، اولین فرد در جهان است که یک پروتز دست با این قابلیت دریافت می‌کند.

دست مصنوعی با حس لامسه

این پروژه با همکاری محققان دانشگاه فناوری چالمرز سوئد و "Scuola Superiore Sant’Anna" ایتالیا و کمپانی سوئدی "Integrum AB" انجام شده است. عملکرد این دست مصنوعی به نحوی است که به کاربر خود احساس منتقل می‌کند. در این نوع پروتز دست بر خلاف نمونه‌های متداول، بازوی کاربر در حالت عادی خودش باقی می‌ماند.

 

* برای مشاهده بقیه متن روی ادامه مطلب کلیک کنید.

 

سونوگرافی مثانه با تبلت


سونوگرافی مثانه و اندازه‌گیری حجم آن روشی متداول است که معمولاً توسط کادر درمانی انجام می‌شود. این کار با اهداف متفاوتی صورت می‌گیرد اما دارا بودن «دقت»، نکته‌ای کلیدی در انجام آن است. ممکن است روش‌های مبتنی بر سوند ادراری (سوند فولی) روشی دقیق باشد ولی روش غیرتهاجمی سونوگرافی، بهترین و دقیق‌ترین روش به شمار می‌آید.

سونوگرافی مثانه با تبلت

در همین راستا کمپانی آمریکایی EchoNous، دستگاهی کوچک برای سونوگرافی مثانه تولید کرده است که نسبت به نمونه‌های متداول، دقیق‌تر است. این دستگاه که uScan نام دارد، به کاربران امکان می‌دهد حجم مثانه بیماران کلیوی را سریع‌تر و با دقت بالاتری اندازه‌گیری کنند.


* برای مشاهده بقیه متن روی ادامه مطلب کلیک کنید.

 

اولین دستگاه کمکی بطن (VAD) بی‌سیم دنیا


دستگاه کمکی بطن (Ventricular Assist Device) یک پمپ مکانیکی است که می‌تواند برای افراد مبتلا به بیماری قلبی، نقش قلب را در پمپاژ خون به دیگر نواحی بدن ایفا کند. این دستگاه، خون را از دهلیزها گرفته و خونرسانی به بدن و ارگان‌های حیاتی را انجام می‌دهد. بیمارانی که از نارسایی یک یا هر دو بطن رنج می‌برند، می‌توانند از VAD استفاده کنند.

دستگاه‌های کمکی بطن به صورت کلی دارای دو نوع هستند. در نوع قابل کاشت، پمپ در داخل بدن و منبع نیرو در خارج از بدن قرار می‌گیرد. یک لوله نیز از طریق سوراخی در ناحیه شکم، پمپ را به منبع نیرو متصل می‌سازد.

اولین دستگاه کمکی بطن (VAD) بی‌سیم دنیا

اکنون محققان موفق به طراحی دستگاه کمکی بطن بی‌سیم شده‌اند. کمپانی Leviticus Cardio و Jarvik Heart که به ساخت قلب مصنوعی شهرت دارند، اخیراً اعلام کرده‌اند که یک مرد قزاقستانی، نخستین فرد در جهان است که ایمپلنت بی‌سیم دستگاه کمکی بطن را با موفقیت دریافت کرده است. این فرد موفق به دریافت دستگاه کمکی بطن Jarvik 2000 VAD شد که نیروی این دستگاه توسط سیستم انتقال انرژی کوپلینر (CET) تأمین می‌شود.


* برای مشاهده بقیه متن روی ادامه مطلب کلیک کنید.


با فینالیست‌های رقابت طراحی نوآورانه ویلچر کمپانی تویوتا آشنا شوید


کمپانی ژاپنی تویوتا که اخیراً رقابتی ۴ میلیون دلاری را برای نوآوری در طراحی ویلچرهای معلولین راه‌اندازی کرده است، طرح‌های برگزیده و راه‌یافته به مرحله پایانی را معرفی کرد.

فراخوان تویوتا برای نوآوری در طراحی صندلی‌های چرخ‌دار به نتیجه رسیده است و این خودروساز پس از سه سال رقابت، طرح‌های پنج فینالیست را برای چالش ۴ میلیون دلاری منتشر کرده است.

چالش طراحی نوآورانه ویلچر کمپانی تویوتا

شرکت‌‌کنندگان این چالش، متشکل از تیم‌‌هایی از کشورهای مختلف نظیر آمریکا، انگلستان، ژاپن و ایتالیا هستند که به هر کدام از آن‌‌ها کمک‌‌هزینه‌ای به ارزش ۵۰۰ هزار دلار اعطا شده است تا بتوانند ایده‌‌های خود را توسعه دهند. در انتهای این رقابت که سال ۲۰۲۰ میلادی خواهد بود، یک جایزه ۱ میلیون دلاری به برنده نهایی اعطا خواهد شد تا بتواند طرح خود را به مرحله تولید نهایی برساند.

 

* برای مشاهده بقیه متن روی ادامه مطلب کلیک کنید.

 

فراخوان بیست و سومین كنفرانس مهندسی‌ زیست پزشکی ايران

 

بیست و سومین كنفرانس مهندسی زیست پزشکی ايران با هدف گسترش مرزهای دانش و تبادل نظر علمی و كاربردی در زمينه های مختلف مهندسی زیست پزشكی و در راستای تقويت ارتباط بين محققين، دانشجويان و صنعتگران كشور توسط دانشگاه صنعتی امیرکبیر (پلی تکنیک تهران) در تاریخ ۳ تا ۵ آذر ماه ۱۳۹۵ برگزار خواهد شد. كميته برگزاری بیست و سومین كنفرانس مهندسي زیست پزشكی تلاش می نمايد با برگزاری کارگاههای تخصصی، سخنرانی های كليدی، نشست های علمی و تخصصی، آخرين دستاوردهای محققان ايرانی را در زمينه های مختلف دانش و صنعت مهندسی پزشکی به نمايش بگذارد.

فراخوان بیست و سومین كنفرانس مهندسی‌ زیست پزشکی ايران

 

* برای مشاهده بقیه متن روی ادامه مطلب کلیک کنید.

 

 

کلمات کلیدی: biomedical engineering ، مهندسی پزشکی ، آشنایی با مهندسی پزشکی ، معرفی مهندسی پزشکی ، مهندسی پزشکی گرایش بالینی ، مهندسی پزشکی گرایش بیومکانیک ، مهندسی پزشکی گرایش بیوالکتریک ، مهندسی پزشکی گرایش بیومتریال (بیومواد) ، مهندسی پزشکی ایران ، مهندسی پزشکی دانشگاه پیام نور ، پایگاه آموزشی و اطلاع رسانی مهندسی پزشکی ، اخبار و تازه های مهندسی پزشکی ، مقالات مهندسی پزشکی ، آموزش مهندسی پزشکی ، دانلود کتاب های مهندسی پزشکی ، دانلود جزوه های مهندسی پزشکی ، دانلود نمونه سوالات امتحانی مهندسی پزشکی ، کنفرانس مهندسی پزشکی ایران ، مهندسی زیست پزشکی ، ICBME

سومین شماره نشریه مهندسی پزشکی همکلاسی



نشریه مهندسی پزشکی همکلاسی نشریه متعلق به دانشکده مهندسی پزشکی واحد علوم و تحقیقات تهران است. نسخه های چاپی و الکترونیکی این نشریه به صورت دو ماهنامه ارائه می شود. مطالب نشریه همکلاسی شامل فناوری های نوین مهندسی پزشکی، تجهیزات پزشکی، معرفی برنامه ها و نرم افزار، ارائه مقاله و مطالب در رابطه با هر کدام از گرایش های مهندسی پزشکی و مطالب فرهنگی و اجتماعی از جمله سیاست، ورزش و ... است.

سومین شماره نشریه مهندسی پزشکی همکلاسی

 

* برای دانلود روی ادامه مطلب کلیک کنید.

 

 

کلمات کلیدی: biomedical engineering ، مهندسی پزشکی ، آشنایی با مهندسی پزشکی ، معرفی مهندسی پزشکی ، مهندسی پزشکی گرایش بالینی ، مهندسی پزشکی گرایش بیومکانیک ، مهندسی پزشکی گرایش بیوالکتریک ، مهندسی پزشکی گرایش بیومتریال (بیومواد) ، مهندسی پزشکی ایران ، مهندسی پزشکی دانشگاه پیام نور ، پایگاه آموزشی و اطلاع رسانی مهندسی پزشکی ، اخبار و تازه های مهندسی پزشکی ، مقالات مهندسی پزشکی ، آموزش مهندسی پزشکی ، دانلود کتاب های مهندسی پزشکی ، دانلود جزوه های مهندسی پزشکی ، دانلود نمونه سوالات امتحانی مهندسی پزشکی ، نشریه ، نشریه دانشجویی ، نشریه مهندسی پزشکی ، دانشکده مهندسی پزشکی ، دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات تهران

بیست و چهارمین کنفرانس مهندسی برق ایران (ICEE 2016)

 

بیست و چهارمین کنفرانس علمی بین‌المللی مهندسی برق ایران به میزبانی دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه شیراز و در روزهای 21 تا 23 اردیبهشت در شیراز برگزار می‌شود.

بیست و چهارمین کنفرانس مهندسی برق ایران (ICEE 2016)

 

هدف این کنفرانس، ایجاد یک محفل علمی برجسته و محیطی جهت تبادل نظر علمی و فنی و ارائه آخرین یافته های علمی و پژوهشی توسط دانشگاهیان، سازمانها و صنعتگران در همه زمینه های مهنسی برق، کامپيوتر و مهندسی پزشکی می باشد. کمیته برگزار کننده درصدد است با برگزاری نشست های علمی-تخصصی، برگزاری کارگاه های آموزشی، برگزاری میزگردهای علمی و نمایشگاه، علاقمندان را با آخرین دستاوردهای دانش فنی و چالش های مرتبط با زمینه های مختلف علوم مهندسی برق، کامپیوتر و مهندسی پزشکی آشنا سازد.

 

* برای مشاهده بقیه متن روی ادامه مطلب کلیک کنید.

 

 

کلمات کلیدی: biomedical engineering ، مهندسی پزشکی ، آشنایی با مهندسی پزشکی ، معرفی مهندسی پزشکی ، مهندسی پزشکی گرایش بالینی ، مهندسی پزشکی گرایش بیومکانیک ، مهندسی پزشکی گرایش بیوالکتریک ، مهندسی پزشکی گرایش بیومتریال (بیومواد) ، مهندسی پزشکی ایران ، مهندسی پزشکی دانشگاه پیام نور ، پایگاه آموزشی و اطلاع رسانی مهندسی پزشکی ، اخبار و تازه های مهندسی پزشکی ، مقالات مهندسی پزشکی ، آموزش مهندسی پزشکی ، دانلود کتاب های مهندسی پزشکی ، دانلود جزوه های مهندسی پزشکی ، دانلود نمونه سوالات امتحانی مهندسی پزشکی ، کنفرانس ، مهندسی برق ، الکترونیک ، مخابرات ، بیست و چهارمین کنفرانس مهندسی برق ایران (ICEE 2016)

بیست و دومین کنفرانس مهندسی زیست پزشکی ایران

 

بیست و دومین کنفرانس مهندسی زیست پزشکی ایران ۴ تا ۶ آذرماه در سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران برگزار می شود.

بیست و دومین کنفرانس مهندسی زیست پزشکی ایران


* برای مشاهده بقیه متن روی ادامه مطلب کلیک کنید.

 

 

کلمات کلیدی: biomedical engineering ، مهندسی پزشکی ، آشنایی با مهندسی پزشکی ، معرفی مهندسی پزشکی ، مهندسی پزشکی گرایش بالینی ، مهندسی پزشکی گرایش بیومکانیک ، مهندسی پزشکی گرایش بیوالکتریک ، مهندسی پزشکی گرایش بیومتریال (بیومواد) ، مهندسی پزشکی ایران ، مهندسی پزشکی دانشگاه پیام نور ، پایگاه آموزشی و اطلاع رسانی مهندسی پزشکی ، اخبار و تازه های مهندسی پزشکی ، مقالات مهندسی پزشکی ، آموزش مهندسی پزشکی ، دانلود کتاب های مهندسی پزشکی ، دانلود جزوه های مهندسی پزشکی ، دانلود نمونه سوالات امتحانی مهندسی پزشکی ، کنفرانس مهندسی پزشکی ایران ، مهندسی زیست پزشکی ، ICBME

الزامات برقی بيمارستان و مراکز درمانی ؛ پریزها و فیوزها

 

در ادامه بحث الزامات برق بیمارستانی و سایر مراکز درمانی ، در این مقاله به برخی الزامات مربوط به پریزها و فیوزها پرداخته شده است.

پریزهای مصارف عمومی
به منظور تسهیل و امکان استفاده از وسایل و ادوات برقی عادی مانند وسایل و ابزارهای سیار بیمارستانی و ...  در تمام سطح بیمارستان باید پریزهای برق یک فاز و نول ، با اتصال زمین ، 250 ولت و 16 آمپر پیش بینی شود که به برخی از این مکان ها در ادامه اشاره شده است. کلیه پریزهای متصل به برق اضطراری باید به وسیله نوعی علامت گذاری که جنبه دائمی داشته باشد ، مشخص شود.
- راهروها ، سالن های اجتماعات ، آمفی تئاتر و تراس ها (هر 6 تا 8 متر یک پریز روی دیوار ، متصل به برق عادی)
- آزمایشگاه ، داروخانه و داروسازی
- موتورخانه ، پست و مراکز اصلی و فرعی برق
- اتاق های معاینه و کار پزشکان و پرستاران (یک پریز جنب تخت معاینه و حداقل یک پریز روی هر دیوار ، متصل به برق عادی)
- سالن های سوانح و نگهداری موارد اورژانس ، تزریقات ، نگهداری قبل و بعد از عمل و زایمان ، اتاق های درد و زایمان ، اتاق های آماده کردن بیمار برای عمل (یک پریز جنب هر تخت ، حداقل یک پریز روی هر دیوار ، در اطراف اتاق متصل به برق اضطراری)
- کلینیک های دندانپزشکی ، چشم پزشکی ، پزشکی گوش و حلق و بینی و غیره (حداقل هر دو متر ، یک پریز روی دیوار در اطراف اتاق ، متصل به برق عادی)
- اتاق بیماران و نگهداری نوزادان عادی و ...
- پریزهای مورد استفاده در محل های تر و مرطوب و فضای آزاد باید از نوع حفاظت شده در برابر رطوبت و نفوذ آب باشد.

الزامات برقی بيمارستان و مراکز درمانی ؛ پریزها و فیوزها

* برای مشاهده بقیه متن روی ادامه مطلب کلیک کنید.

 

 

کلمات کلیدی: biomedical engineering ، مهندسی پزشکی ، آشنایی با مهندسی پزشکی ، معرفی مهندسی پزشکی ، مهندسی پزشکی گرایش بالینی ، مهندسی پزشکی گرایش بیومکانیک ، مهندسی پزشکی گرایش بیوالکتریک ، مهندسی پزشکی گرایش بیومتریال (بیومواد) ، مهندسی پزشکی ایران ، مهندسی پزشکی دانشگاه پیام نور ، پایگاه آموزشی و اطلاع رسانی مهندسی پزشکی ، اخبار و تازه های مهندسی پزشکی ، مقالات مهندسی پزشکی ، آموزش مهندسی پزشکی ، دانلود کتاب های مهندسی پزشکی ، دانلود جزوه های مهندسی پزشکی ، دانلود نمونه سوالات امتحانی مهندسی پزشکی ، اتصال زمین ، پریز ، فیوز ، تجهیزات الکتریکی ، الزامات برقی بيمارستان و مراکز درمانی ؛ پریزها و فیوزها

آشنایی با روپوش سربی

 

روپوش سربی (Lead Coat)
تابش بیش از حد اشعه ایکس و نیز اشعه رادیواکتیو که از جنس اشعه گاما هستند ، مضر و خطرناک است. این اشعه ها در مقادیر زیاد موجب اختلال در کارکرد سلول ها و تکثیر آن ها می شوند. در مقادیر مضر می توانند موجب اختلالات گذرا شوند و در مقادیر بسیار زیاد می توانند موجب بروز سرطان و یا حتی مرگ شوند. از این رو کسانی که در برابر تابش مداوم این اشعه ها هستند ، باید از یک محافظ قوی استفاده نمایند که روپوش سربی می تواند یک وسیله کارآمد باشد.

نمونه ای از روپوش های سربی

 

* برای مشاهده بقیه متن روی ادامه مطلب کلیک کنید.

 

 

کلمات کلیدی: biomedical engineering ، مهندسی پزشکی ، آشنایی با مهندسی پزشکی ، معرفی مهندسی پزشکی ، مهندسی پزشکی گرایش بالینی ، مهندسی پزشکی گرایش بیومکانیک ، مهندسی پزشکی گرایش بیوالکتریک ، مهندسی پزشکی گرایش بیومتریال (بیومواد) ، مهندسی پزشکی ایران ، مهندسی پزشکی دانشگاه پیام نور ، پایگاه آموزشی و اطلاع رسانی مهندسی پزشکی ، اخبار و تازه های مهندسی پزشکی ، مقالات مهندسی پزشکی ، آموزش مهندسی پزشکی ، دانلود کتاب های مهندسی پزشکی ، دانلود جزوه های مهندسی پزشکی ، دانلود نمونه سوالات امتحانی مهندسی پزشکی ، رادیولوژی ، تصویربرداری پزشکی ، روپوش سربی ، ایمنی