راه رفتن با پای رباتیک
محققان توانسته اند با استفاده از پای روباتیک توان راه رفتن را به یک خانم 27 ساله باز گردانند که به دلیل معلولیت ناچار به استفاده از صندلی چرخدار بود.
به گزارش خبرگزاری مهر، این پاهای روباتیک موتور دار که با استفاده از فیبرکربن ساخته شده است ، 90 هزار پوند برای سوفی مورگان هزینه برداشته است.
سوفی با انگشت شست دست خود ، جوی استیکی را که به کمرش متصل می شود حرکت می دهد. همین حرکات کافی است تا روباتی که به پایش متصل شده ، پای او را حرکت داده و راه رفتن آغاز شود.
سوفی 9 سال پیش در یک تصادف رانندگی از کمر به پایین دچار معلولیت شد. او که در مسابقات پارالمپیک مجری شبکه چهار انگلیس بود ، طی این سال ها به خود قبولانده بود که دیگر نمی تواند راه برود.
اما او اکنون یکی از نخستین افراد در جهان است که می تواند از روبات اسکلتی "رکس" برای راه رفتن بهره مند شود.
این روبات که از چارچوبی فلز و فیبرکربن ساخته شده است ، به افراد معلول کمک می کند راه بروند و ظاهراً این فناوری است که به عصر صندلی های چرخدار پایان می دهد.
در سال ها اخیر ، سلول بنیادی درمانی امید زیادی را برای درمان آسیب های نخاعی ایجاد کرده است ؛ اگرچه محققان به تحقیق در این زمینه ادامه می دهند اما ظاهراً موفقیت چشمگیر و قطعی به زودی روی نخواهد داد. با این حال روبات های اسکلتی می تواند امید بهتری برای آنهایی باشد که توان راه رفتن را از دست داده اند.
برای راه رفتن با این روبات فقط کافی است جوی استیک کوچکی که از 29 کنترل کننده میکرویی ساخته شده است را حرکت داد. کاربر می تواند با این روبات در تمامی جهات حرکت کند ، بنشیند و از پله ها بالا و پایین برود.
در حال حاضر فقط 30 نفر در سراسر جهان این روبات اسکلتی را امتحان کرده اند.
روبات رکس توسط شرکت نیوزیلندی رکس بیونیک ساخته شده است.
اگرچه راه رفتن با این روبات سرعت کندی دارد اما از نظر سوفی ، مهم راه رفتن است. این ماشین می تواند او را راه ببرد.
اما هنوز قیمت این روبات آن قدر زیاد است که هر کسی از عهده هزینه آن بر نمی آید.
منبع: خبرگزاری مهر
کلمات کلیدی: biomedical engineering ، مهندسی پزشکی ، آشنایی با مهندسی پزشکی ، معرفی مهندسی پزشکی ، مهندسی پزشکی گرایش بالینی ، مهندسی پزشکی گرایش بیومکانیک ، مهندسی پزشکی گرایش بیوالکتریک ، مهندسی پزشکی گرایش بیومتریال (بیومواد) ، مهندسی پزشکی ایران ، مهندسی پزشکی دانشگاه پیام نور ، پایگاه آموزشی و اطلاع رسانی مهندسی پزشکی ، اخبار و تازه های مهندسی پزشکی ، مقالات مهندسی پزشکی ، آموزش مهندسی پزشکی ، دانلود کتاب های مهندسی پزشکی ، دانلود جزوه های مهندسی پزشکی ، دانلود نمونه سوالات امتحانی مهندسی پزشکی ، معلولان ، رباتیک ،پای رباتیک ، صندلی چرخدار