مرجع مهندسی پزشکی ایران

گفتگو با دکتر نادر جعفرنيا دابانلو

گفتگو با دکتر نادر جعفرنيا دابانلو   این مصاحبه توسط سرکار خانم نیلوفر حسن (کارشناس مهندسی پزشکی بالینی) ...

گفتگو با دکتر نادر جعفرنيا دابانلو

 

این مصاحبه توسط سرکار خانم نیلوفر حسن (کارشناس مهندسی پزشکی بالینی) صورت گرفته و بصورت اختصاصی در وبسایت قرار داده شده است.

این گفتگو به دکتر نادر جعفرنیا دابانلو ، استادیار گروه تخصصی بیوالکتریک ، مدیر گروه مهندسی توانبخشی (ارشد) و مدیر پژوهش دانشکده مهندسی پزشکی دانشکده علوم و تحقیقات اختصاص دارد. دکتر جعفرنیا مدتی نیز رئیس این دانشکده بوده اند.

دکتر نادر جعفرنیا دابانلو


لطفاً در مورد سوابق کاری ، تحصیلی و آموزشی خود توضیح دهید.
حدود 30 سال سابقه آموزش و پژوهش در آموزش و پرورش ، دانشگاه و کار در صنعت الکترونیک و مهندسی پزشکی دارم.


به نظر شما ویژگی های یک استاد نمونه چیست؟
استاد نمونه باید قبل از هر چیز ، یک انسان نمونه باشد و بتواند با رفتار و منش خود ، درس زندگی را به دانشجویان الهام نماید و البته یک استاد نمونه باید با به کارگیری روش های مناسب ، علاقه به علم و پژوهش را در دانشجویان روز به روز اضافه نماید. یک استاد نمونه باید خودش به روز باشد و با نظم و انضباط علمی مراتب رشد علمی دانشجویان را فراهم کند.


شما در تدریس خود از چه شیوه هایی استفاده می کنید که تفاوت ایجاد می کند؟
تلاش من بر این است که دانشجویان بتوانند آموخته های خود را به طور عملی به کار برند. ایجاد روح پژوهش در دانشجویان نهایت آرزوی حرفه ای من است.


به نظر شما دانشجویان چگونه می توانند از تجارب شما و دیگر اساتید در جهت خلاقیت و نوآوری بهره بگیرند؟
با توجه به ضرب المثل "مستمع صاحب سخن را بر سر ذوق آورد" ، به نظر می رسد شوق و اشتیاقی که دانشجویان در فراگیری از خود نشان می دهند ، عامل بسیار مهمی در انتقال تجربیات اساتید می تواند باشد.


به نظر شما چگونه می توان با پیشکسوتان ایران و جهان ارتباط برقرار کرد و از تجربیات آنها در جهت آموزش بهتر دانشجویان بهره برد؟
ارائه پژوهش های دانشجویی در کنفرانس های ملی و بین المللی و ایجاد ارتباط با محققان داخل و خارج از کشور عامل بسیار مهمی در این زمینه است.


اهمیت پژوهش را در چه می دانید و چطور دانشجویان خود را به این امر تشویق می کنید؟ چه عواملی را در توسعه پژوهش در کشور مؤثر می دانید؟
به نظر من تفاوت مهم دانشگاه با دبیرستان در امر پژوهش است. توصیه من به دانشجویان عزیز آن است که در هر زمینه ای که مطلب جدید یاد می گیرند ، با جستجو در مقالات و تحقیقات نوین ، مرزهای دانش را در آن زمینه رصد کرده و با توجه به توان خود از آن بهره ببرند. مهمترین عامل در توسعه پژوهش در کشور تغییر دیدگاه خود دانشجویان و اساتید گرانقدر است که تمامی فرصت خود را صرف آموزش ، امتحان ، نمره و امثال آن ننمایند و در برنامه های خود برای پژوهش موضوعیت قائل شوند. البته اختصاص بودجه های مناسب جهت پژوهش های هدف دار از طرف مسئولان حائز اهمیت است.


جایگاه ایران را در زمینه علوم مهندسی پزشکی با سایر کشورها و نیز آینده دانش مهندسی پزشکی را در ایران چگونه ارزیابی می کنید؟
این دانش با توجه با سابقه نه چندان طولانی آن نسبت به سایر دانش ها هنوز جایگاه اصلی خود را در کشور به دست نیاورده است. ولی با توجه روند گسترش و ارتقای آن می توان آینده خوبی برای آن تصور کرد.


ارتباط دانشگاه و صنعت را چگونه ارزیابی می کنید و چه پیشنهاداتی برای گسترش آن دارید؟
این ارتباط به نظر من بسیار ضعیف است. استحکام این ارتباط بستگی مستقیم به برنامه های پژوهشی دانشگاه ها دارد. پیشنهاد من تقویت مراکز پژوهشی ، تسهیل انعقاد قرارداد با صنعت و حذف تمامی قوانین دست و پاگیر در این رابطه است.


ارزیابی شما از دروس دانشگاهی رشته مهندسی پزشکی ، کاربردی کردن آن برای بیشترین سودرسانی به جامعه و نیز شغل های مناسب برای دانش آموختگان این رشته چیست؟
باید در کنار مباحث صرف تئوری امکان پژوهش و کار آزمایشگاهی توسعه یابد. برنامه ریزی دوره های کاربردی برای عموم دانشجویان این رشته ضروری است.


ارزیابی شما راجع به ادامه تحصیل در خارج از کشور چیست؟
قطعاً فرصت های بسیار خوبی در این رابطه قابل حصول است. پیشنهاد روشن من این است که دانشجویان دوره دکتری برای استفاده از امکانات جدید ، قسمتی از تحقیقات خود را در دانشگاه های خوب خارج از کشور بگذرانند.


در خصوص فعالیت های تحقیقاتی خود نیز توضیحاتی بفرمایید.
تحقیقات عمده اینجانب بر روی مدل سازی و پردازش سیگنال های  فیزیولوژیک به ویژه سیگنال های قلبی است. تقریباً هر ساله تعدادی از دستاوردهای پژوهشی خود و دانشجویانم را در کنفرانس بین المللی بسیار مهم CinC) Computing in Cardiology) ارائه می کنم. دانشجویان گرامی می توانند با مراجعه به سایت www.cinc.org این مقالات را دانلود نمایند. در کنفرانس CinC2014 که در آمریکا برگزار شد ، سه مقاله از طرف اینجانب و همکارانم ارائه شد.


چه اهداف و برنامه هایی برای آینده در نظر دارید؟
یکی از هدف ها و برنامه های اینجانب به عنوان مدیر پژوهش دانشکده مهندسی پزشکی واحد علوم و تحقیقات ، گسترش پژوهش و ایجاد دوره های کاربردی در رشته مهندسی پزشکی است.


اگر نکته ای در انتها دارید بفرمایید.
در اینجا بر خود لازم می دانم از تمامی اساتید پیشکسوت از جمله آقایان دکتر هاشمی گلپایگانی که به حق پدر مهندسی پزشکی ایران نام دارند و آقایان دکتر فیروزآبادی و دکتر نصرآبادی که دِین بزرگی بر گردن تمامی دانشجویان این دانشکده دارند ، کمال سپاسگزاری و قدردانی را به عمل آورم.

 

* با تشکر از خانم نیلوفر حسن (کارشناس مهندسی پزشکی بالینی) که این مصاحبه را در اختیار سایت قرار دادند.

 

 

* مطالب مرتبط:

گفتگو با دکتر علی مطیع نصرآبادی
گفتگو با دکتر محمدعلی پیش بین
گفتگو با دکتر علی فلاح
گفتگو با دکتر فرهاد طباطبایی قمشه

 

 

کلمات کلیدی: biomedical engineering ، مهندسی پزشکی ، آشنایی با مهندسی پزشکی ، معرفی مهندسی پزشکی ، مهندسی پزشکی گرایش بالینی ، مهندسی پزشکی گرایش بیومکانیک ، مهندسی پزشکی گرایش بیوالکتریک ، مهندسی پزشکی گرایش بیومتریال (بیومواد) ، مهندسی پزشکی ایران ، مهندسی پزشکی دانشگاه پیام نور ، پایگاه آموزشی و اطلاع رسانی مهندسی پزشکی ، اخبار و تازه های مهندسی پزشکی ، مقالات مهندسی پزشکی ، آموزش مهندسی پزشکی ، دانلود کتاب های مهندسی پزشکی ، دانلود جزوه های مهندسی پزشکی ، دانلود نمونه سوالات امتحانی مهندسی پزشکی ، مصاحبه ، گفتگو ، بیوالکتریک ، دکتر نادر جعفرنيا دابانلو ، دانشکده مهندسی پزشکی ، دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات

کد امنیتی رفرش

آشنایی با مهندسی پزشکی

آشنایی با تجهیزات پزشکی

آشنایی با تعمیر و نگهداری تجهیزات پزشکی

اخبار و تازه‌های مهندسی پزشکی

مقالات مهندسی پزشکی

جزوات دانشگاهی و نمونه سوالات امتحانی

معرفی کتاب ، نرم افزار و سایت

ویدیو و انیمیشن آموزشی

دانلود فایل