مرجع مهندسی پزشکی ایران

طراحی طبیعی‌ترین پای مصنوعی با قوزک پیشرفته توسط دانشمند ایرانی

طراحی طبیعی‌ترین پای مصنوعی با قوزک پیشرفته توسط دانشمند ایرانی   دانشمند ایرانی در کلینیک مایو ...

طراحی طبیعی‌ترین پای مصنوعی با قوزک پیشرفته توسط دانشمند ایرانی

 

دانشمند ایرانی در کلینیک مایو دانشگاه صنعتی میشیگان و همکارش در حال ساخت یک پای مصنوعی با قوزک پیشرفته هستند که افراد معلول را قادر می‌سازد راه‌رفتن طبیعی‌تری را تجربه‌ کنند.

طراحی طبیعی‌ترین پای مصنوعی با قوزک پیشرفته توسط دانشمند ایرانی
راز موفقیت این پای مصنوعی در قوزک آن نهفته است و دکتر محمد رستگار ، استادیار دانشگاه مهندسی مکانیک دانشگاه میشیگان و همکارش اواندرو فیکانا ، در حال ساخت پروتزی هستند که توسط میکروپردازنده کنترل می‌شود و دستیابی به طیف حرکتی این مفصل بسیار پیچیده را واقعی‌تر می‌کند.

این پای مصنوعی رایانه‌ محور دارای حسگرهای حساس به فشار بر روی کف پا بوده و چگونگی راه‌ رفتن فرد معلول را شناسایی می‌کند.

این حسگرها به صورت آنی سیگنال‌ها را به یک میکروپردازنده می‌فرستند و میکروپردازنده نیز به نوبه خود پروتز را برای راه‌رفتن طبیعی‌تر سازگار می‌کند.

به گفته دکتر رستگار ، پروتزهای موجود در بازار که با میکروپردازنده کنترل می‌شود ، می‌توانند پای مصنوعی را فقط در یک جهت حرکت دهند و انگشت بزرگ پا را نیز در جهت بالا یا پایین تکان دهند. اما انسان‌ها بر روی خط مستقیم راه نمی‌روند و زمانی که به مانعی برخورد می‌کنند ، مجبورند بچرخند.

بنابراین دکتر محمد رستگار و همکارش در حال ساخت پای مصنوعی با قوزکی هستند که می‌تواند بر روی دو محور راه برود ، چرخش را انجام داده و انگشت بزرگ پا را بالا و پایین ببرد.

کابلی که پروتز پا با این نوع قوزک را حرکت می‌دهد ، مشابه کابل به کار رفته در ترمز دوچرخه است و می‌تواند پا را تقریباً در هر جهتی بچرخاند.

این تیم علمی ، به عنوان بخشی از مطالعه‌ خود ، تردمیل مدور بزرگی را طراحی کردند که پای رباتیک بر روی آن در دایره‌هایی راه می‌رود. در آزمایشات انجام‌شده ، پروتز قادر به تقلید از زوایای قوزک پای انسان به هنگام راه‌رفتن در خط مستقیم و چرخیدن بود.

گفته می‌شود این دانشمندان با همکاری کنتون کاوفمان ، مدیر «آزمایشگاه تحلیل حرکت/بیومکانیک» کلینیک مایو ، در تلاش هستند تا این سامانه را برای معلولان و به ویژه سربازان جنگی قابل دسترس کنند.

کاوفمان بر این باور است که این سیستم ، پیشرفته‌ترین نسل پروتزهایی است که توسط میکروپردازنده کنترل می‌شود ، گامی در جهت درست بوده و کنترل فعال مفصل و ارتقای ایمنی و کارکرد را ارائه می‌دهد.

این دانشمند مزیت سامانه جدید را تقلیدپذیری آن از پای طبیعی عنوان کرد که این امر به آن امکان الگوی راه‌رفتن طبیعی را می‌دهد. چنین قابلیتی به پیاده‌روی بهتر و سقوط‌های کمتر می‌انجامد.

محققان امیدوارند بازبینی این طرح را در کلینیک مایو در تابستان 2014 آغاز کنند.

آن‌ها نتیجه دستاورد خود را در سال 2013 و در «کنفرانس کنترل و سیستم‌های دینامیک ASME» ارائه می‌دهند که در تاریخ 21 تا 23 اکتبر (29 مهر تا اول آبان) امسال در دانشگاه استنفورد برگزار می‌شود.

برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت جزئیات این پای مصنوعی می توانید به صفحه اختصاصی دکتر رستگار در دانشگاه صنعتی میشیگان مراجعه فرمایید.

http://me.sites.mtu.edu/rastgaar/human-interactive-robotics-lab/

 

شما می توانید معرفی این پای مصنوعی را از زبان دکتر رستگار و همکارش در ویدیوی زیر مشاهده کنید:

 

برای مشاهده ویدیو کلیک نمایید!

 

 

 

کلمات کلیدی: biomedical engineering ، مهندسی پزشکی ، آشنایی با مهندسی پزشکی ، معرفی مهندسی پزشکی ، مهندسی پزشکی گرایش بالینی ، مهندسی پزشکی گرایش بیومکانیک ، مهندسی پزشکی گرایش بیوالکتریک ، مهندسی پزشکی گرایش بیومتریال (بیومواد) ، مهندسی پزشکی ایران ، مهندسی پزشکی دانشگاه پیام نور ، پایگاه آموزشی و اطلاع رسانی مهندسی پزشکی ، اخبار و تازه های مهندسی پزشکی ، مقالات مهندسی پزشکی ، آموزش مهندسی پزشکی ، دانلود کتاب های مهندسی پزشکی ، دانلود جزوه های مهندسی پزشکی ، دانلود نمونه سوالات امتحانی مهندسی پزشکی ، پای مصنوعی ، پروتز ، بیومکانیک ، طراحی پای مصنوعی ، طبیعی ترین پای مصنوعی

کد امنیتی رفرش

آشنایی با مهندسی پزشکی

آشنایی با تجهیزات پزشکی

آشنایی با تعمیر و نگهداری تجهیزات پزشکی

اخبار و تازه‌های مهندسی پزشکی

مقالات مهندسی پزشکی

جزوات دانشگاهی و نمونه سوالات امتحانی

معرفی کتاب ، نرم افزار و سایت

ویدیو و انیمیشن آموزشی

دانلود فایل