مرجع مهندسی پزشکی ایران

تولید نسل سوم دستگاه الکتروکوتر با قابلیت برش بافت بدون خونریزی

تولید نسل سوم دستگاه الکتروکوتر با قابلیت برش بافت بدون خونریزی   پژوهشگران پارک فناوری پردیس ، نسل سوم ...

تولید نسل سوم دستگاه الکتروکوتر با قابلیت برش بافت بدون خونریزی

 

پژوهشگران پارک فناوری پردیس ، نسل سوم دستگاه برش برای اعمال جراحی تولید کردند که با سوزاندن کنترل شده محل برش ، علاوه بر برش بافت از خونریزی آن نیز جلوگیری می‌کند.

الکتروکوتر
مهندس احمد نیک روش ، مجری طرح در گفتگو با خبرگزاری مهر ، طراحی و تولید تجهیزات الکترونیکی را محور فعالیت‌های این شرکت دانش بنیان ذکر کرد و گفت: در این راستا اقدام به تولید تجهیزات پزشکی کردیم که در حال حاضر دارای دستگاهی به نام دستگاه جراحی الکتریکی فرکانس بالا یا الکتروکوتر شده است.

وی با تأکید بر این که این دستگاه در همه اعمال جراحی کاربرد دارد ، اظهار داشت: این دستگاه برای برش بافت در حین عمل جراحی استفاده می‌شود و تکنیک‌های مختلف برش را در اختیار جراحان قرار می‌دهد.

نیک روش با اشاره به اینکه موفق به طراحی و ساخت نسل سوم این دستگاه شدیم ، ادامه داد: نسل اول این دستگاه در جهاد دانشگاهی تهران اجرایی شد که نسل اول ساده‌تر بود ولی به تدریج این سیستم متناسب با نیازها به روز شد.

مجری طرح با اشاره به ویژگی نسل سوم این دستگاه خاطرنشان کرد: در نسل سوم با رفع نقایص طراحی و تولید دستگاهی طراحی شد که اساس آن استفاده از اثرات بیولوژیک جریان فرکانس بالا 400 کیلوهرتز با ولتاژ بیش از 2 کیلو ولت است و در طول موج‌های مختلف می‌تواند عمل برش را بر روی بافت انجام دهد.

وی با بیان اینکه این عمل قادر به انعقاد خون در حین برش است ، یادآور شد: این دستگاه با جریان فرکانس بالای کنترل شده نوعی سوزش کنترل شده در محل برش انجام می‌دهد ، به این ترتیب این دستگاه علاوه بر انجام برش بر روی بافت‌ها عمل انعقاد خون نیز در آن انجام می‌شود.

به گفته مجری طرح ، جراح تنها پوست بیمار را با تیغ جراحی می‌برد ولی برش لایه‌های بعد از پوست را با استفاده از این دستگاه انجام خواهد داد.

نیک روش به عملکرد این دستگاه در حین برش اشاره کرد و توضیح داد: در گذشته محل خونریزی سوزانده می‌شد که این عمل موجب عفونت و آسیب رسیدن به بافت می گردید ، ضمن آنکه جاهایی که نیاز نبود هم می‌سوخت ولی این دستگاه با استفاده از اثرات بیولوژی جریان فرکانس بالا ، عمل سوزاندن بر روی بافت را به صورت کنترل شده انجام می‌دهد.

این محقق با تأکید بر اینکه با استفاده از این دستگاه زمان جراحی کاهش می‌یابد ، افزود: این دستگاه برای همه اعمال جراحی مانند عمل قلب باز ، ارولوژی ، جراحی‌های عمومی و لاپارسکوپی مورد استفاده قرار می‌گیرد. علاوه بر این ، برای اعمال جراحی مغز در صورتی که نیاز به دقت بالا نباشد نیز این دستگاه به کار برده می‌شود.

مدیر عامل شرکت دانش بنیان کاوندیش سیستم با بیان اینکه در حال حاضر 80 درصد نیاز کشور را تأمین می‌کنیم ، یادآور شد: 3 هزار دستگاه در داخل کشور نصب شده است ؛ در حالی که در گذشته این نیاز از طریق کشورهای آمریکا و آلمان تأمین می‌شد.

وی از تجهیز این دستگاه با آرگون پلاسما خبر داد و گفت: در حال حاضر دستگاه الکتروکوتر مجهز به این فناوری در مرکز پیوند بیمارستان نمازی شیراز به بهره برداری رسیده است.

نیک روش با اشاره به میزان صادارت این دستگاه افزود: در تجهیزات پزشکی خدمات پس از فروش بسیار مهم است ولی علی رغم تلاش‌های زیادی که در زمینه صادرات شده است ، به دلیل مسائل سیاسی توفیق زیادی برای محصولات ایرانی کم وجود ندارد ؛ هر چند که همه استانداردهای جهانی نیز دریافت شده است.

 

منبع: خبرگزاری مهر

 

 

کلمات کلیدی: biomedical engineering ، مهندسی پزشکی ، آشنایی با مهندسی پزشکی ، معرفی مهندسی پزشکی ، مهندسی پزشکی گرایش بالینی ، مهندسی پزشکی گرایش بیومکانیک ، مهندسی پزشکی گرایش بیوالکتریک ، مهندسی پزشکی گرایش بیومتریال (بیومواد) ، مهندسی پزشکی ایران ، مهندسی پزشکی دانشگاه پیام نور ، پایگاه آموزشی و اطلاع رسانی مهندسی پزشکی ، اخبار و تازه های مهندسی پزشکی ، مقالات مهندسی پزشکی ، آموزش مهندسی پزشکی ، دانلود کتاب های مهندسی پزشکی ، دانلود جزوه های مهندسی پزشکی ، دانلود نمونه سوالات امتحانی مهندسی پزشکی ،‌ نمایشگاه تجهیزات پزشکی ، الکتروکوتر ، برش بافت ، جراحی

کد امنیتی رفرش

آشنایی با مهندسی پزشکی

آشنایی با تجهیزات پزشکی

آشنایی با تعمیر و نگهداری تجهیزات پزشکی

اخبار و تازه‌های مهندسی پزشکی

مقالات مهندسی پزشکی

جزوات دانشگاهی و نمونه سوالات امتحانی

معرفی کتاب ، نرم افزار و سایت

ویدیو و انیمیشن آموزشی

دانلود فایل