مرجع مهندسی پزشکی ایران

نحوه صحیح نگهداری باطری های قابل شارژ

نحوه صحیح نگهداری باطری های قابل شارژ در ابتدا باید بدانیم که در تجهیزات پزشکی به چه منظور از باطری های قابل ...

نحوه صحیح نگهداری باطری های قابل شارژ

در ابتدا باید بدانیم که در تجهیزات پزشکی به چه منظور از باطری های قابل شارژ استفاده می کنیم. پاسخ این است که حداقل به دو منظور در وسایل پزشکی از این باطری ها استفاده می شود. اولین و رایج ترین مورد استفاده، قابل استفاده بودن وسیله به منظور استفاده های پرتابل (قابل حمل) و در مکان هایی است که به هر دلیل امکان استفاده از سیم کشی برق شهری و به طور کلی هیچ یک از منابع تامین انرژی غیر از باطری دستگاه مقدور نباشد. دومین مورد استفاده که اغلب از چشم استفاده کننده دور می ماند، به جهت حذف نوسانات برق شهری و ایجاد یک ورودی تغذیه بدون نوسان است.
به طور کلی در تجهیزات عمومی پزشکی از دو نوع باطری قابل شارژ استفاده می شود که هرکدام روش نگهداری خاص خود را دارد.

 ۱- باطری های خشک: این باطری ها معمولا از جنس نیکل - کادمیوم هستند و به دلیل حجم نسبتا کم و ذخیره مناسب انرژی و زمان طولی حفظ شارژ، از پر مصرف ترین باطری های قابل شارژ می باشند. برای اینکه بتوان از این باطری ها به مدت طولانی تر و در شرایط کار مطلوب تر استفاده کنیم باید به نکات زیر توجه شود:
* برای بار اول و بسته به نوع باطری و دستورات ارائه شده توسط شرکت سازنده، این باطری ها باید بین 8 تا 24 ساعت شارژ شوند.
* بعد از شارژ اولیه و در اولین بار استفاده از این باطری ها باید به نحوی از وسیله استفاده شود تا باطری به طور کامل خالی ( دشارژ ) شود. این کار به بالا بردن کیفیت باطری و نگهداشتن طولانی تر شارژ در باطری کمک شایانی می کند.
* در دفعات بعدی شارژ باطری نیز باید به این نکته توجه شود که هر از گاهی باطری به طور کامل شارژ و دشارژ شود.
* هرگاه قصد دارید از دستگاه برای مدت طولانی استفاده نکنید، به این نکته توجه کنید که باطری خالی نبوده باشد. خالی ماندن باطری برای مدت طولانی بعد از شارژ اولیه، باعث خراب شدن آن می شود.

2- باطری های اسیدی: این باطری ها در دو نوع تر و ژله ای در دستگاههای پزشکی مورد استفاده قرار می گیرند. این باطری ها نیز به شارژ اولیه طولانی بین 12 تا 24 ساعت نیاز دارند اما برخلاف باطری های خشک، به هیچ وجه نباید خالی ( دشارژ ) شوند. وسایلی را که از این نوع باطری ها استفاده می کنند را غیر از زمانی که نیاز به جابجایی دارند، از برق شهری جدا نکنید. اگر این باطری ها یک بار خالی (دشارژ ) شوند، کیفیت خود را از دست داده و از آن به بعد زمان شارژ شدن آنها طولانی و مدت زمان شارژ ماندن آنها نیز به شدت کاهش یافته و در اولین فرصت باید تعویض شوند. نکته دیگری که باید در نگهداری از این باطری ها به آن توجه شود این است که با توجه به اسیدی و تر بودن مواد داخل این باطری ها، از صدمه خوردن بدنه این باطری باید جلوگیری شود. در صورت صدمه دیدن، بلافاصله آنها را از دستگاه خارج و نسبت به تعویض آنها اقدام کنید.

 

کلمات کلیدی: biomedical engineering ، مهندسی پزشکی ، آشنایی با مهندسی پزشکی ، معرفی مهندسی پزشکی ، مهندسی پزشکی گرایش بالینی ، مهندسی پزشکی گرایش بیومکانیک ، مهندسی پزشکی گرایش بیوالکتریک ، مهندسی پزشکی گرایش بیومتریال (بیومواد) ، مهندسی پزشکی ایران ، مهندسی پزشکی دانشگاه پیام نور ، پایگاه آموزشی و اطلاع رسانی مهندسی پزشکی ، اخبار و تازه های مهندسی پزشکی ، مقالات مهندسی پزشکی ، آموزش مهندسی پزشکی ، دانلود کتاب های مهندسی پزشکی ، دانلود جزوه های مهندسی پزشکی ، دانلود نمونه سوالات امتحانی مهندسی پزشکی ، تجهیزات پزشکی ، آشنایی با تجهیزات پزشکی ، باطری های قابل شارژ ، باطری های تجهیزات پزشکی ، باطری های قابل شارژ تجهیزات پزشکی ، نحوه صحیح نگهداری باطری های قابل شارژ

کد امنیتی رفرش

آشنایی با مهندسی پزشکی

آشنایی با تجهیزات پزشکی

آشنایی با تعمیر و نگهداری تجهیزات پزشکی

اخبار و تازه‌های مهندسی پزشکی

مقالات مهندسی پزشکی

جزوات دانشگاهی و نمونه سوالات امتحانی

معرفی کتاب ، نرم افزار و سایت

ویدیو و انیمیشن آموزشی

دانلود فایل