دستگاه CPAP
مفاهیم پایه
دستگاه CPAP به اختصار از عبارت لاتین Continuos Positive Airway Pressre ، فشار جریان هوای مثبت دایمی گرفته شده است.
فیزیولوژی
اختلالات تنفسی تأثیر منفی بر روی عملکرد تنفسی چه در هنگام خواب و چه در فعالیت های روزمره می گذارد. CPAP دستگاهی کوچک است که برای کمک به افرادی که از اختلالات خواب یا حالت های دیگر رنج می برند مورد استفاده قرار می گیرد.
طرز کار
نحوه کار این دستگاه به صورت آزادسازی یک جریان هوای مختصر پیوسته است که مستقیم وارد بینی فرد می شود و موجب رفع گرفتگی عمل تنفس می شود. قسمت اصلی یک دستگاه CPAP شامل یک بدنه کوچک قابل حمل است که هوا را به آرامی فشرده و آزاد می کند. اغلب بر روی بدنه دستگاه یک صفحه نمایش آنالوگ یا دیجیتال وجود دارد که نشان دهنده این است که دستگاه در حال کار کردن است و میزان فشار هوای تولید شده توسط دستگاه را نیز مشخص می کند. افراد متخصص در زمینه پزشکی می توانند با توجه به نیازها و وضعیت خاص افراد میزان فشار هوای داخلی را معین و تنظیم کرده و با شرایط فرد تطبیق دهند. افرادی که در بینی احساس خشکی فراوان می کنند ، می توانند دستگاه های CPAP را که دارای مرطوب کننده های کوچک است ، تهیه کنند.
موارد کاربرد
این دستگاه علاوه بر تشخیص ریتم تنفسی بیمار ، اختلالات تنفسی ، محدودیت های تنفسی ، فلو ، خرناس و یا نشتی به صورت خودکار هرگونه اتفاق غیر مترقبه در حین تنفسی (مانند گرفتگی لوله یا تنفس های دوره ای غیر منتظره) را نیز تشخیص داده و در صورت نیاز اطلاع رسانی می کند تا اقدام درمانی/اصلاحی مناسب صورت پذیرد.
مشخصات دستگاه
دامنه فشار قابل تنظیم: 20 - 4 سانتیمتر اکسیژن
انعطاف تنظیم فشار: 3 - 0 سانتیمتر اکسیژن
فشار اولیه قابل تنظیم به وسیله بیمار
دارای فیلتر فوم
تنظیمات دستگاه با دکمه و چراغ LED از روی دستگاه
ذخیره اطلاعات بیمار قابل تنظیم از 30 - 7 روز
ذخیره ، محاسبه و قابلیت بازخوانی اطلاعات مانند میانگین ، طول کل ساعات درمان ، طول ساعات دمش
کارکرد با برق شهری با آداپتور
دارای مرطوب کننده قابل جدا شدن و اتصال آسان
ابعاد دستگاه: در حدود 18(طول)* 14(عرض)* 10(ارتفاع) سانتیمتر
وزن: 2000-800 گرم
کشور های سازنده: آمریکا ، آلمان و تایوان
منبع: ماهنامه مهندسی پزشکی
کلمات کلیدی: biomedical engineering ، مهندسی پزشکی ، آشنایی با مهندسی پزشکی ، معرفی مهندسی پزشکی ، مهندسی پزشکی گرایش بالینی ، مهندسی پزشکی گرایش بیومکانیک ، مهندسی پزشکی گرایش بیوالکتریک ، مهندسی پزشکی گرایش بیومتریال (بیومواد) ، مهندسی پزشکی ایران ، مهندسی پزشکی دانشگاه پیام نور ، پایگاه آموزشی و اطلاع رسانی مهندسی پزشکی ، اخبار و تازه های مهندسی پزشکی ، مقالات مهندسی پزشکی ، آموزش مهندسی پزشکی ، دانلود کتاب های مهندسی پزشکی ، دانلود جزوه های مهندسی پزشکی ، دانلود نمونه سوالات امتحانی مهندسی پزشکی ، دستگاه تنفس ، مشکلات تنفسی ، CPAP ، CPAP Machine