ساخت دستگاه بازیافت خون
محققان دانشگاه استرثکلاید تکینیکی را ایجاد کرده اند که می تواند از خونی که در حین جراحی های بزرگ هدر می رود ، استفاده کند.
به گزارش خبرگزاری مهر، به طور طبیعی هرچقدر جراحی بزرگتر باشد ، خون بیشتری از بدن بیمار خارج می شود. در جراحی هایی چون عمل قلب باز یا جراحی های بزرگ ، خون بسیاری از بدن بیمار خارج می شود که باید آن را پس از جراحی با مقادیر قابل توجه جایگزین کرد.
اغلب تزریق خون یک گزینه مطلوب در این موارد است اما در برخی مواد این گزینه نتایج ناخوشایندی به دنبال دارد.
تری گورلی مهندس زیست پزشکی دانشگاه استرثکلاید در گلاسکو که رئیس این گروه تحقیقاتی بوده ، دستگاه جدیدی را تولید کرده اند که می تواند خونی را که در جراحی های بزرگ از بین می رود بازیافت کند.
احیای خون بیمار در حین جراحی و بازگرداندن آن به بدن ایده جدیدی نیست اما این روش که از آن با عنوان اتوترانسفوزیون (Autotransfusion) یاد می شود کاری وقت گیر، هزینه بر و نیازمند مهارت است.
این دستگاه به روشی ساده تر از راهکارهای پیشین برای بازگرداندن خون به بدن بیمار عمل می کند.
این روش جدید محققان دانشگاه استراثکلاید که هموسپ (Hemosep) نامیده می شود ، روشی آسان و بی دردسری تلقی می شود. در این روش از دستگاه سبک وزنی استفاده می شود که خون را به هم می زند تا از لخته شدن جلوگیری شود اما کلید این کار کیسه پلاستیکی ویژه ای است که خون احیا شده داخل آن ریخته می شود. عملکرد آن شبیه یک اسفنج شیمیایی است که پلاسمای غیر مطلوب که خون را در حین عمل رقیق کرده ، جذب می کند.
مؤلفه کلیدی آن یک غشای پلی کربنات پیشرفته است که موجب می شود پلاسما را عبور دهد و ترکیبات مهم خون را نگاه می دارد ؛ ترکیبات مهمی که دربرگیرنده پروتئین ها و عوامل لخته شدن خون است. این سلول های غلیظ شده را می توان پس از جراحی به بیمار بازگرداند.
براساس اظهارات دکتر گورلی ، مزیت پزشکی این روش این است که این خون خودتان است که به بدنتان باز می گردد.
دستگاه هموسپ تاکنون آزمایش های موفقیت آمیزی را در ترکیه پیش سر گذاشته است و در بیش از 100 عمل جراحی قلب باز مورد استفاده قرار گرفته است.
این سیستم اکنون در سراسر اتحادیه اروپا با همکاری دانشگاه استراثکلاید و یک شرکت پزشکی به نام ادونسیس به فروش می رسد و فروش آن در کانادا نیز به تصویب رسیده است.
گورلی اظهار داشت که در برخی از بازارها قیمت حقیقی یک واحد خون به 1600 دلار می رسد و محصولات خونی بازار جهانی چند میلیارد دلاری دارند.
منبع: خبرگزاری مهر
کلمات کلیدی: biomedical engineering ، مهندسی پزشکی ، آشنایی با مهندسی پزشکی ، معرفی مهندسی پزشکی ، مهندسی پزشکی گرایش بالینی ، مهندسی پزشکی گرایش بیومکانیک ، مهندسی پزشکی گرایش بیوالکتریک ، مهندسی پزشکی گرایش بیومتریال (بیومواد) ، مهندسی پزشکی ایران ، مهندسی پزشکی دانشگاه پیام نور ، پایگاه آموزشی و اطلاع رسانی مهندسی پزشکی ، اخبار و تازه های مهندسی پزشکی ، مقالات مهندسی پزشکی ، آموزش مهندسی پزشکی ، دانلود کتاب های مهندسی پزشکی ، دانلود جزوه های مهندسی پزشکی ، دانلود نمونه سوالات امتحانی مهندسی پزشکی ، بازیافت خون ، ساخت دستگاه بازیافت خون ، Hemosep ، هموسپ