ساخت چاقوی هوشمندی که بافت سرطانی را شناسایی میکند (به همراه ویدیو)
محققان بریتانیا و مجارستان یک نوع چاقوی جدید جراحی ساخته اند که می تواند بافت سرطانی ناسالم را ظرف چند ثانیه تشخیص داده و به از بین بردن بقایای تومور در اتاق جراحی کمک می کند.
به گزارش خبرگزاری مهر، این ابزار جدید جراحی که از آن با عنوان "iKnife" یاد می شود ، بخار بلند شده حاصل از بریدن بافت ها را تجزیه و تحلیل می کند و در زمان واقعی گزارش می دهد که کدام بافت سرطانی و کدام بافت سالم است.
این چاقو روی 91 بیمار آزمایش شده و تشخیص آن به طور قابل توجهی دقیق بوده و این دقت به قدری قابل اتکا است که انتظار می رود استفاده گسترده آن در اتاق های جراحی به زودی آغاز شود.
محققان نتایج تحقیقات خود را برای ساخت این ابزار جراحی در مجله علم پزشکی انتقالی منتشر کرده اند.
چاقوی جراحی "iKnife" از طیف سنجی جرمی استفاده می کند تا بخار که از بافت ساطع می شود را بررسی کرده و به جراح ظرف سه ثانیه هشدار دهند که این بافت شامل چه چیزی می شود.
محققان بریتانیا و مجارستان که این پروژه را اجرایی کرده اند ، اظهار داشتند: تکنیکی که در حال حاضر استفاده می شود ، ارسال بافت جدا شده به آزمایشگاه پاتولوژی برای تحلیل است که هم هزینه بر است و هم 20 تا 30 دقیقه طول می کشد.
بر اساس نتایج این تحقیق ، درحال حاضر هیچ فناوری در روند بالینی امروزه به جراح در بهبود صحت تشخص بافت سرطانی کمک نمی کند ، برای بیماران این عدم قطعیت می تواند به تکرار جراحی یا بدتر از آن منتهی شود و باید این مسئله را مدنظر قرار داد که بازگشتن به اتاق جراحی همواره گزینه مناسبی برای همه تومورهای سرطانی نیست.
چاقوی "iKnife" می تواند تشیخص تومور امروز را متحول کند و دارای این نیروی بالقوه برای تأثیرگذاری در نحوه تصیم گیری جراح و در نهایت بهبود نتایج تومور شناسی است.
این چاقو روی نمونه بافت های 302 بیمار از جمله تومورهای معده ، روده ، کبد ، ریه ، سینه و مغز بودند آزمایش شده و در اتاق عمل برای بریدن تومور روی 91 بیمار نیز آزمایش شده است.
بر اساس اظهارات جرمی نیکلسون از کالج امپریال لندن ، این چاقو در حال حاضر وارد بازار تجاری نشده و به نظر نمی رسد که دست کم تا یک سال دیگر شاهد عرضه آن به صورت تجاری باشیم.
استفانی برنیک رئیس بخش تومورشناسی بیمارستان لنوکس هیل در نیویورک نتایج این تحقیقات را تأثیرگذار توصیف کرد و گفت: این چاقو می تواند به بیمار و جراح کمک کند که از رفت و آمدهای تکراری به اتاق عمل پرهیز کرده و حاشیه خطا را از بین ببرد. اما هنوز هم باید تحقیقات وسیع تری انجام شود ؛ این درحالی است که تحقیقات اولیه بسیار هیجان انگیز است.
شما کاربران محترم می توانید ویدیوی مربوط به این چاقوی هوشمند را مشاهده نمایید:
برای مشاهده ویدیو کلیک نمایید!
کلمات کلیدی: biomedical engineering ، مهندسی پزشکی ، آشنایی با مهندسی پزشکی ، معرفی مهندسی پزشکی ، مهندسی پزشکی گرایش بالینی ، مهندسی پزشکی گرایش بیومکانیک ، مهندسی پزشکی گرایش بیوالکتریک ، مهندسی پزشکی گرایش بیومتریال (بیومواد) ، مهندسی پزشکی ایران ، مهندسی پزشکی دانشگاه پیام نور ، پایگاه آموزشی و اطلاع رسانی مهندسی پزشکی ، اخبار و تازه های مهندسی پزشکی ، مقالات مهندسی پزشکی ، آموزش مهندسی پزشکی ، دانلود کتاب های مهندسی پزشکی ، دانلود جزوه های مهندسی پزشکی ، دانلود نمونه سوالات امتحانی مهندسی پزشکی ، چاقوی جراحی ، چاقوی جراحی هوشمند ، سرطان ، اتاق عمل ، بافت سرطانی