مرجع مهندسی پزشکی ایران

تأیید اولین چشم بیونیک توسط سازمان FDA (به همراه ویدیو)

تأیید اولین چشم بیونیک توسط سازمان FDA (به همراه ویدیو) سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) هفته گذشته چشم بیونیکی ...

تأیید اولین چشم بیونیک توسط سازمان FDA (به همراه ویدیو)

سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) هفته گذشته چشم بیونیکی متشکل از دو بخش بیرونی و درونی را تأیید کرد. بخش بیرونی یک دوربین ویدیویی کوچک و یک کامپیوتر است که روی عینک آفتابی سوار شده و روی سر قرار می گیرد. بخش درونی هم یک شبکیه مصنوعی است که به صورت ایمپلنت درون چشم قرار داده می شود. آنگاه تصاویر دریافتی دوربین ویدیویی ، توسط کامپیوتر ترجمه شده و به صورت بیسیم برای شبکیه مصنوعی ارسال می گردند.

Argus II
این ابزار «سیستم پروتز شبکیه ای آرگوس ۲» نام داشته و توسط یک شرکت تولید ابزار پزشکی کالیفرنیایی ساخته شده است. این سیستم تنها برای بیمارانی مورد استفاده قرار می گیرد که دچار بیماری ژنتیکی نادری به نام Retinitis Pigmentsa شده اند. این بیماری یک ناتوانی بسیار نادر ژنتیکی است که باعث آسیب به سلول های حساس به نور می شود که یک خط را درون شبکیه چشم تشکیل می دهند.

البته آرگوس ۲ امکان دید واضح و شفافی را برای بیماران فراهم نمی آورد. بلکه آنها تنها حرکات و اشکال را تشخیص خواهند داد. این ابزار هنوز از نظر میزان اطلاعات ارسالی و همچنین کارایی داده های تهیه شده برای شبکیه مصنوعی دارای محدودیت های فراوانی است. اما اکنون دیگر می تواند از حالت آزمایشگاهی خارج شده و با این تاییدیه به صورت عمومی توسط بیماران مورد استفاده قرار گیرد.

دکتر "جفری شورن" مدیر مرکز دستگاه و سلامت رادیولوژیک FDA گفت: واحد پردازنده ویدیویی تصویر را از دوربین ویدیویی به داده های الکترونیکی تبدیل می کند و سپس به طور بی سیم به پروتز شبیکه منتقل می شود.

بیماری رتينيت پيگمانتوزا یک بیماری چشمی ژنتیکی است که در آن سلول های حساس به نور موجود در شبیکه آسیب می بینند.

در یک چشم سالم ، این سلول ها پرتوهای نور را به تکانه های الکتریکی تبدیل می کنند و آنها را از طریق اعصاب چشمی به منطقه ای در مغز می فرستند که تکانه ها را به صورت یک تصویر مونتاژ می کند.

در این بیماری سلول های حساس به نور به آهستگی از بین می روند و موجب از دست دادن تدریجی دید پیرامونی و شب و در نهایت دید مرکزی می شود. این بیماری می تواند به نابینایی کامل منجر شود.

این ایمپلنت که باید با جراحی در چشم تعبیه شود ، یک گزینه برای بیمارانی است که دید خود را بر اثر ابتلا به رتينيت پيگمانتوزا از دست داده اند ؛ یعنی برای آنهایی که هیچ درمان تأیید شده ای وجود ندارد.

این دستگاه می تواند به افراد بزرگسالی که رتينيت پيگمانتوزا دارند و توانایی درک اشکال و حرکات را از دست داده اند ، کمک بزرگی برای کارهای روزمره باشد.

 

 

شما می توانید شیوه کار این ابزار را در ویدیوی زیر مشاهده کنید:

 

برای مشاهده ویدیو کلیک نمایید!

 

 

 

کلمات کلیدی: biomedical engineering ، مهندسی پزشکی ، آشنایی با مهندسی پزشکی ، معرفی مهندسی پزشکی ، مهندسی پزشکی گرایش بالینی ، مهندسی پزشکی گرایش بیومکانیک ، مهندسی پزشکی گرایش بیوالکتریک ، مهندسی پزشکی گرایش بیومتریال (بیومواد) ، مهندسی پزشکی ایران ، مهندسی پزشکی دانشگاه پیام نور ، پایگاه آموزشی و اطلاع رسانی مهندسی پزشکی ، اخبار و تازه های مهندسی پزشکی ، مقالات مهندسی پزشکی ، آموزش مهندسی پزشکی ، دانلود کتاب های مهندسی پزشکی ، دانلود جزوه های مهندسی پزشکی ، دانلود نمونه سوالات امتحانی مهندسی پزشکی ، چشم مصنوعی ، چشم بیونیک ، ایمپلنت ، FDA

کد امنیتی رفرش

آشنایی با مهندسی پزشکی

آشنایی با تجهیزات پزشکی

آشنایی با تعمیر و نگهداری تجهیزات پزشکی

اخبار و تازه‌های مهندسی پزشکی

مقالات مهندسی پزشکی

جزوات دانشگاهی و نمونه سوالات امتحانی

معرفی کتاب ، نرم افزار و سایت

ویدیو و انیمیشن آموزشی

دانلود فایل