مهندسی پزشکی چیست ؟
مهندسی پزشکی ، علمی چند رشته ای است که شامل کاربردهای اصول و تکنیک های مهندسی در مسایل زیست شناسی و پزشکی است و علمی است که به مفهوم کاربردی، تلفیقی از مهارت های علوم مهندسی و علوم پزشکی و زیست شناسی در جهت کمک به سلامتی انسان و بهبود بیمار است.
محیط کار مهندس پزشکی به چه صورت است ؟
امروزه تجهیزات پزشکی بکار رفته در دنیا از تکنولوژی بسیار پیشرفته ای برخوردار هستند و هر روز دستگاه های جدیدتر با مزایای بهتر و کاستی های کمتر توسط مهندسین پزشکی ساخته می شود. اما در ایران به دلیل برخوردار نبودن از امکانات و تکنولوژی لازم، نیاز به سرمایه گذاری هنگفت و نداشتن نیروی متخصص در این زمینه و نیز با توجه به تازه بودن این رشته در ایران، اکثر شرکتها به وارد کردن این تجهیزات و ارائه خدمات پس از فروش می پردازند. البته تعدادی از شرکتها نیز تولیداتی در این زمینه دارند و به بعضی از کشورهای خاورمیانه نیز صادر می کنند. فارغ التحصیلان این رشته علاوه بر شرکتها می توانند در بیمارستان های مختلف مشغول به کار شوند و مسوولیت نظارت و سفارش تجهیزات مورد نیاز بیمارستان را بر عهده بگیرند.
مهندسی پزشکی ، گرایش بیو الکتریک چیست ؟
بیو الکتریک در واقع ، علم کاربرد مسائل الکتریکی در بررسی مسائل آناتومی و فیزیولوژیکی ( فیزیولوژی علمی است که درباره طرز کار اعضای بدن جانوران و ارتباط آنها با یکدیگر بحث می کند ) و تشخیص درمان بیماری های موجودات زنده می باشد. دانشجویان مشغول به تحصیل در این گرایش، با بکارگیری مسائل الکترونیکی و سیستم های کامپیوتری، مشغول به ساخت تجهیزاتی می شوند که در زمینه تصویربرداری، بررسی علائم حیاتی موجود زنده، نمایان ساختن رویدادهای فیزیولوژیکی، زیست شناسی و پردازش و تبدیل آن به سیگنال های قابل اندازه گیری می باشد.
دانشجویان بیو الکتریک در مدت دوره کارشناسی با چه مفاهیمی آشنا می شوند ؟
پس از فراگیری علوم پایه مهندسی مانند ریاضی و فیزیک و تا حد مختصری علوم پایه پزشکی مثل آناتومی و فیزیولوژی می خوانند و با مدارهای الکتریکی و الکترونیکی آشنا می شوند. همچنین دانشجویان با مدارهای الکتریکی و تکنیک های بکار رفته در تجهیزات پزشکی مانند سیستم های تصویربرداری، سیستم های پرتوپزشکی، سیستم های بکار رفته در اتاق عمل و بخش های CCU و ICU و تجهیزات الکتریکی که در بدن بکار می روند، سروکار دارند. البته این آشنایی ها تا حد محدودی می باشد و جهت کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه، تحصیل در مقاطع بالاتر مورد نیاز است.
مهندسی پزشکی ، گرایش بالینی چیست ؟
عبارت است از بکارگیری تکنولوژی برای مراقبت های پزشکی در بیمارستان ها. از وظایف این رشته می توان به توسعه و نصب اطلاعات کامپیوتری تجهیزات پزشکی، خریداری و استفاده از وسائل پیشرفته پزشکی و همچنین مدیریت بیمارستان ها اشاره کرد.
مهندسی پزشکی ، گرایش بیو مواد (بیومتریال) چیست ؟
علم کاربرد قوانین و اصول مهندسی مواد در تحلیل سیستم های زنده و پزشکی، مطالعه بافت های زنده و سازگاری مواد مختلف با بدن، طرح و جنس اجزای قابل کاشت در بدن، آزمودن مواد جدید و مواد مورد نیاز برای ایمپلنت ها می باشد. درک ویژگی های فیزیولوژیکی موجودات زنده، از مهمترین اصول در طراحی مواد جایگزین می باشد. از سخت ترین مسائل موجود در این گرایش، انتخاب یک ماده مناسب سازگار با بدن، برای قرار دادن در بدن است.
دانشجویان بیو مواد (بیومتریال) در مدت دوره کارشناسی با چه مفاهیمی آشنا می شوند ؟
دانشجویانی که در این رشته تحصیل می کنند با مسائل موجود در شیمی مانند شیمی آلی آشنا می شوند. همچنین با مواد سازگار با بدن و بررسی مسائل فیزیولوژیکی مواد خارجی جایگزین شده در بدن آشنا شده و چگونگی تعامل آن مواد داخلی و سیستم های داخلی بدن موجود زنده نیز در این گرایش مطرح می شود.
مهندسی پزشکی ، گرایش بیو مکانیک چیست ؟
بیو مکانیک در واقع کاربرد علم مکانیک در بیولوژی ( زیست شناسی ) می باشد. در بیو مکانیک، هدف درک مکانیزم سیستم های زنده است. در مورد یک اورگانیزم، علم بیو مکانیک کمک به درک عملکرد طبیعی آن، تخمین تغییرات در اورگانیزم و پیشنهاد روش های مصنوعی در مورد آن می نماید.
کاربرد مهندسی پزشکی ، گرایش بیو مکانیک چیست ؟
مهندس پزشکی گرایش بیو مکانیک، توانایی طراحی و ساخت ایمپلنت ها، اورتزها و پروتزهای مناسب و سازگار با بدن موجود زنده را دارد (ایمپلنت، اورتز و پروتز از مواد کاشتنی در بدن است مثل اعضای مصنوعی). البته بخشی از این گرایش مربوط به طراحی و توسعه دستگاه های توانبخشی درمانی و شیوه های استفاده از آنها می باشد.
دانشجویان بیو مکانیک در مدت دوره کارشناسی با چه مفاهیمی آشنا می شوند ؟
دانشجویان مشغول به تحصیل در این گرایش، همانند دیگر رشته های مهندسی، پس از گذراندن ریاضیات و فیزیک پایه با مسائل مطرح در علم مکانیک مانند ترمودینامیک، حرارت و جرم و روش های کامپیوتری بررسی این قوانین در موجودات زنده آشنا می شوند.
در پایان گفتنی است که دانشجویان این رشته با توجه به جنسیت، علاقه و روحیات خود می توانند در زمینه های مختلفی از جمله تجارت، تعمیرات و تولید تجهیزات پزشکی و یا در زمینه تحقیقات پزشکی و فیزیولوژی مشغول بکار شوند.
کلمات کلیدی: biomedical engineering ، مهندسی پزشکی ، آشنایی با مهندسی پزشکی ، معرفی مهندسی پزشکی ، مهندسی پزشکی گرایش بالینی ، مهندسی پزشکی گرایش بیومکانیک ، مهندسی پزشکی گرایش بیوالکتریک ، مهندسی پزشکی گرایش بیومتریال (بیومواد) ، مهندسی پزشکی ایران ، مهندسی پزشکی دانشگاه پیام نور ، پایگاه آموزشی و اطلاع رسانی مهندسی پزشکی ، اخبار و تازه های مهندسی پزشکی ، مقالات مهندسی پزشکی ، آموزش مهندسی پزشکی ، دانلود کتاب های مهندسی پزشکی ، دانلود جزوه های مهندسی پزشکی ، دانلود نمونه سوالات امتحانی مهندسی پزشکی ، آشنایی با گرایش های مهندسی پزشکی ، منابع درسی مهندسی پزشکی ، آشنایی با منابع درسی مهندسی پزشکی ، محیط کار مهندسی پزشکی ، آشنایی با محیط کار مهندسی پزشکی