زمان جاری : یکشنبه 30 اردیبهشت 1403 - 8:41 بعد از ظهر
نام کاربری : رمز عبور : یا عضویت | رمز عبور را فراموش کردم


سلام دوست گرامی ؛
برای مشاهده انجمن با امکانات کامل ، می بايست
ثـبـت نـام کـنـیـد یا وارد شـویـد


کاربر گرامی کاربر گرامی ؛







تعداد بازدید 1430
نویسنده پیام
sasansoosahabi آفلاین





ارسال‌ها : 17
عضویت: 13 /2 /1394
تشکر شده : 12
انواع شیشه آلات آزمایشگاهی و راهنمای خرید شیشه آلات آزمایشگاهی

اغلب وسایلی که در آزمایشگاه استفاده می شود از گروه شیشه آلات آزمایشگاهی می باشند. انواع ظروف شیشه ای آزمایشگاهی با جنس های مختلف در آزمایشگاه به کار می روند. انواع شیشه آلات آزمایشگاهی مزایا و معایبی دارند که بر روی تست های آزمایشگاهی اثرات مختلفی دارد. در اواسط قرن 18 میلادی لاوازیه کشف کرد که مواد شیمیایی نگهداری شده در شیشه امکان دارد به شیشه حمله کرده و باعث حل آن شوند یا سبب ایجاد تغییر در آن شوند. در اوایل قرن 19 میلادی stats اعلام کرد که معرف های نگهداری شده در شیشه امکان دارد به شیشه حمله کنند ، مخصوصاً مواد قلیایی که در ازمایشگاه نگهداری می شوند توجه خاصی معمول شود.

شیشه کمپلسی از سیلیکات (silicate) می باشد. خواص شیشه آلات آزمایشگاهی بسته به نوع آنیون سیلیکات و کاتیون به کار گرفته شده در ساخت شیشه است. شیشه خالص بدون رنگ و شفاف است. اگر کاتیون های فلزی مثل آهن (Fe3+) و نیکل (Ni2+) و غیره به شیشه اضافه کنیم ، می توان شیشه را رنگی کرد. شیشه الات خالص مقاومت حرارتی کمی دارد و در برابر شوک حرارتی (Thermal shock) حساس است. با اضافه کردن اکسید بور (Boron oxid=B2O3) به شیشه مقاومت حرارتی آن بیشتر می شود. شیشه های بوروسیلیکات (Borosilicate) نسبت به حرارت مقاومت دارند اما در برابر مواد قلیائی و مواد شیمیایی دیگر زیاد مقاوم نیستند.


معرفی انواع ظروف و شیشه آلات آزمایشگاهی
بشر آزمایشگاهی
بشر آزمایشگاهی یکی از شیشه آلات آزمایشگاهی اصلی و برای حرارت دادن محلول ها ، همزدن و مخلوط کردن مایعات و نگهداری محلول ها در آزمایشگاه استفاده می شود.
بشر آزمایشگاهی ظرفی استوانه شکل و مدرج و دارای یک شکاف در لبه برای راحتی ریختن مایعات از داخل بشر به ظرفی دیگر می باشد

بالن ته گرد
بالن ته گرد یکی از شیشه آلات آزمایشگاهی اصلی و از جنس شیشه بروسیلیکات 3.3 در آزمایشگاه ها می باشد که برای حرارت دادن به مایعات و عمل تقطیر به کار می رود.
مهمترین ویژگی بالن ته گرد (بالن تقطیر) گرد بودن ته آن است که منجر به پخش شدن شعله و حرارت در تمام نقاط بالن بصورت یکنواخت می گردد که موجب حرارت دهی مناسب به محلول درون بالن می شود و می تواند در تماس مستقیم با شعله قرار داشته باشد و دچار شکست نشود.

بالن ژوژه
بالن حجمی یا بالن ژوژه یکی از شیشه آلات آزمایشگاهی می باشد که برای ساخت محلولها با غلظت معیّن از آن استفاده می‌ شود
این نوع بالن دارای یک گردن بلند است که بر روی آن خط نشانه‌ ای قرار دارد ، بالن‌ های حجمی دقت بالایی داشته و فقط می ‌توان حجم نوشته شده روی آن را به کمک آن از محلول حجم سنجی کرد

پیپت
پیپت یکی از شیشه آلات آزمایشگاهی می باشد که ه منظور برداشتن اندازهٔ دقیقی از مایع در آزمایشگاه از آن استفاده می شود.
این وسیله معمولا از شیشه ساخته می شود و برخلاف وسایلی مانند بشر و ارلن نمی تواند در معرض شعله مستقیم قرار گیرد.

بورت
بورت از شیشه آلات آزمایشگاهی برای حجم سنجی در آزمایشگاه است که به شکل یک استوانه بسیار باریک و دراز شیشه ای با درجه بندی بسیار دقیق و دارای یک شیر خروجی در انتهای پایینی از جنس شیشه یا تفلون است.
بورت ها دارای حجم های مختلفی هستند که معمولا پر کاربرد ترین حجم های آن 10 ، 20 ، 50 ، و 100 میلی لیتری می باشد.

استوانه مدرج
استوانه مدرج یا مزور از ظروف اصلی در حجم سنجی و تیتراسیون در آزمایشگاه می باشد که یک استوانه با پایه ای شش ضلعی یا دایره شکل و دارای دهانه ای خاص برای ریختن مایعات می باشد و از پایین تا بالا به صورت کاملا دقیق درجه بندی شده.
دقت حجم سنجی استوانه مدرج از بورت و پیپت کمتر و از ظروفی مانند ارلن و بشر بیشتر می باشد.

اتصالات شیشه ای
اتصالات شیشه ای این امکان را می دهند که با استفاده از شیشه آلات آزمایشگاهی یک ست مشخص سر هم شود که برای کاربرد خاصی به کار می روند مانند ست سوکسله یا ست کجدال.
اتصالات شیشه ای دارای روداژ (سایز سنباده ای شده) در دهانه های ورودی و خروجی شان هستند که در روداژ همتای خودشان قفل می شوند.

کندانسور
کندانسور یا مبرد در آزمایشگاه معمولا برای عمل میعان و تبدیل حالت گازی به حالت مایع استفاده می شوند.
در کندانسور ساده معمولا درون شیشه یک مایع یا محیط سرد ایجاد می شود و گاز از درون لوله ی داخلی کندانسور عبور می کند و بدین ترتیب دمای گاز به شدت کاهش می یابد و به مایع تبدیل می شود.

دکانتور
قیف جداکننده یا دکانتور وسیله ای است از جنس شیشه که در استخراج های مایع – مایع برای تقسیم بندی اجزای یک مخلوط درون دو فاز حلال جدایی ناپذیر با چگالی متفاوت است.
دکانتور دارای یک درپوش در بالا و یک شیر خروج در پایین به صورت مخروطی شکل در انتها نیمکره ای است و از جنس شیشه بروسیلیکات با شیری از جنس شیشه یا PTFE ساخته می شود.


منبع:
http://tajhizyar.com/lab-glassware/glassware


امضا : شیشه آلات آزمایشگاهی

تجهیزات آزمایشگاهی
دوشنبه 07 تیر 1395 - 10:18
ارسال پیام خصوصی نقل قول این ارسال در پاسخ گزارش این ارسال به یک مدیر
تشکر شده: 1 کاربر از sasansoosahabi بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند: admin &
برای نمایش پاسخ جدید نیازی به رفرش (تازه سازی) صفحه نیست ، برای این کار روی تازه سازی پاسخ ها کلیک نمایید !



برای ارسال پاسخ ابتدا باید لوگین یا ثبت نام کنید.


پرش به انجمن :


تماس با ما | انواع شیشه آلات آزمایشگاهی و راهنمای خرید شیشه آلات آزمایشگاهی | پیوند سایتی RSS | بازگشت به بالا