در این مقاله به بررسی چند نوع بخاری، بخاری گازی، بخاری برقی، رادیاتور برقی، شومینه، گرمایش از کف، پکیج های دهانه ای و دیواری می پردازیم.
مهم ترین مسئله در انتخاب نوع گرمایش محل مکانی است که می خواهیم گرم کنیم. انتخاب یک وسیله برقی مناسب تاثیر زیادی در کاهش هزینه های گرمایشی دارد.
علاوه بر هزینه های اضافی راه اندازی، دستگاه های با ظرفیت بالا
انواع وسایل گرمایشی جدید و مقرون به صرفه می توانند باعث ناکارآمدی دستگاه و ایجاد مشکلات جدی شوند. از طرفی دستگاه های کم ظرفیت برای محیط های بزرگ مناسب نیستند زیرا در این حالت دستگاه باید با حداکثر توان کار کند که فقط باعث افزایش مصرف انرژی می شود و تاثیری در گرمایش محیط ندارد. همچنین عمر سیستم را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد. در این صورت بهتر است از دو ابزار استفاده کنید.
هر وسیله گرمایشی معایبی دارد، مصرف انرژی بالا، گرمایش کم و غیره. با انتخاب مناسب برای محیط خود، می توانید معایب را به حداقل برسانید و از مزایای بی شمار این دستگاه ها بهره مند شوید.
وسایل گرمایشی به دو دسته تقسیم می شوند. دستگاه هایی که از گاز طبیعی به عنوان سوخت استفاده می کنند و دستگاه هایی که از برق استفاده می کنند. لازم به ذکر است که در کشور ما به دلیل قیمت پایین گاز نسبت به برق، استفاده مکرر از تجهیزات گاز ارزان خواهد بود.
پک شوفاژ دیواری
امروزه بخاری های گازی رایج ترین نوع بخاری گازی هستند. دلیلش هم ساده است، اولاً اسپاهای آنها بی پایان هستند و از نظر مصرف انرژی بهترین هستند. اما بسته محافظ چگونه کار می کند؟
سنسور جریان آب را با باز شدن شیر آب گرم تشخیص می دهد. جرقه زن از طریق جرقه زن و مبدل حرارتی جریان می یابد. برخی از پکیج ها دارای مبدل حرارتی دوم (مبدل حرارتی ثانویه) هستند که از گرمای گاز خروجی برای گرم کردن کمی آب ورودی استفاده می کند. یک ترموستات مقدار گاز مشعل را برای حفظ دمای تنظیم شده کنترل می کند.
پکیج آریستون
پکیج آریستون
بخاری گازی:
بخاری های گازی یکی از قدیمی ترین و پرکاربردترین انواع وسایل گرمایشی در ایران و همچنین جهان می باشند که این بخاری ها ارزان ترین نوع گرمایش هستند. بخاری های گازی با توجه به نحوه استفاده به دو دسته دیواری و زمینی یا بدون دودکش و دودکش دار تقسیم می شوند و با توجه به شکل ظاهری به دو نوع دودکشی و معمولی تقسیم می شوند. بخاری های شومینه شبیه شومینه هستند. مصرف انرژی کمتر و تولید حرارت بیشتر از ویژگی های بخاری شومینه ای است. اما از طرفی اختلاط گازهای تولید شده با هوای اطراف و خشک شدن هوا از معایب این بخاری هاست.
بخاری های گازی
نکات مهم در استفاده از بخاری گازی:
برچسب مصرف انرژی بخاری را بررسی کنید. این نماد میزان گرمای تولید شده توسط بخاری را در مقایسه با مقدار گاز مصرفی بیان می کند.
بخاری باید با توجه به اندازه اتاق انتخاب شود. بخاری های کوچک برای محیط های بزرگ مناسب نیستند و بخاری های بزرگ برای محیط های کوچک مناسب نیستند.
دودکش شومینه باید بررسی شود تا علاوه بر داغ بودن بدنه دودکش، پریز H در خروجی هم نصب شده باشد. در غیر این صورت مشکلاتی برای انتشار گازهای سمی و ورود این گازها به محیط زیست ایجاد می شود.
بخاری های دیواری دودکش دار برای محیط های کمتر از 50 متر و محیط داخلی و بخاری های بدون دودکش برای محیط های کمتر از 50 متر و نیمه باز مناسب هستند.
شعله گرمایش باید آبی باشد. بنابراین، شیشه گرمایش نباید دید شعله را مسدود کند. اگر رنگ شعله زرد یا نارنجی باشد بخاری باید ایراد فنی داشته باشد.
از محکم بودن اتصال شلنگ به بخاری و لوله گاز اطمینان حاصل کنید.
هنگام استفاده از بخاری، بهتر است درها یا پنجره ها را کمی باز کنید تا اکسیژن مورد نیاز برای احتراق تامین شود.
دستگاه های تهویه مطبوع باید هر سه سال یکبار سرویس شوند.
مزایای بخاری گازی:
ارزان قیمت
مصرف انرژی کم.
تولید حرارت بالا
نصب آسان
سیستم مستقل هر واحد
هزینه نگهداری کم
معایب بخاری گازی:
جریان هوای محیطی
محیط
خطر انتشار گازهای سمی در جو
دیوارها و پرده های آرامش بخش
گرمایش رادیاتور
رادیاتور یک راه کارآمد و ارزان برای گرم کردن خانه است، حتی پس از اینکه بسته چرخه خود را کامل کرد و اتاق را به دمای کنترل شده رساند، رادیاتور همچنان گرما می دهد. لوله های رادیاتور گرمایشی منبع گرما هستند و گرما را می توان با لمس پره ها یا پانل های آنها احساس کرد.
آب تابشی به طور پیوسته جریان دارد و این آب در یک مدار یا سیستم یکپارچه حرکت می کند و گرم می شود. در آینده گرمای تولید شده توسط آب گرم اتاق را گرم می کند.
در این سیستم یکپارچه آب گرم از رادیاتور خارج شده و در یک حلقه ممتد حرکت می کند و پس از عبور از مسیر به آب سرد باز می گردد.
این آب سرد به کیسه برمی گردد و گرم می شود و دوباره به گرم شدن ناحیه کمک می کند.